Stichting Herdenken Geweldslachtoffers (SHG)

11 juli 2017

Nieuwsbericht :

 

De Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) en de Nationale Stichting Muur tegen Geweld (NSMG) zijn op 30 juni 2017gefuseerd.

Deze nieuwe organisatie – Stichting Herdenken Geweldslachtoffers - is onderdeel van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG).

Met deze fusie komen alle herdenkingsactiviteiten in één stichting.

Dit betreft:

 

1)     Het jaarlijks plaatsen van naamplaatjes voor geweldslachtoffers op de Muur tegen Geweld in De Wijk, gemeente De Wolden (Drenthe). In 2017 is dit op 20 mei.

2)     De Dag Herdenken Geweldslachtoffers, jaarlijks gehouden in een andere gemeente en provincie waarbij onder meer wordt gelopen met een namenlint met daarop de namen van geweldslachtoffers. In 2017 is dit op 23 september, en

3)     Op termijn, de jaarlijkse Lichtjesavond bij de Muur tegen Geweld in De Wijk, gemeente De Wolden (Drenthe), waarbij het monument in het licht wordt gezet en de geweldslachtoffers herdacht. In 2017 is de Lichtjesavond op 4 november.

 

De besturen van beide stichtingen menen dat met deze fusie de bekendheid en de betekenis van de herdenkingsactiviteiten verder vergroot worden.

Het bestuur van de Stichting Herdenken Geweldslachtoffers bestaat volledig uit nabestaanden.

 

Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers

In de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers werken drie lotgenotenorganisaties samen: Landelijke Organisatie van Nabestaanden Geweldslachtoffers, Vereniging Ouders van een Vermoord Kind en de Vereniging voor Veiligheid, Respect en Solidariteit. Zij vertegenwoordigen circa 500 families. Samen spannen zij zich in voor een betere positie van nabestaanden van geweldslachtoffers.

 

 

Bestuur Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Bestuur Nationale Stichting Muur tegen Geweld